Presentatie geologische excursie naar Val Sinestra te Zwitserland


Presentatie geologische excursie naar Val Sinestra te Zwitserland
Datum : woensdag 28 februari.
Tijd : 20.00 uur.
Plaats : De Kemphaan, Kennedyplein 1  Venray.
Presentatie: Hans de Jong

Tijdens de lezing van 20 november heeft Hans de Jong, geoloog, aangeboden om voor belangstellenden van het IVN Geysteren-Venray een 7 daagse geologische excursie te verzorgen naar Val Sinestra, een groot, voormalig Kurhotel in het uiterste oosten van Zwitserland in het Unterengadin in de buurt van het stadje Scuol.
Deze reis kan eventueel plaatsvinden in de tweede helft van augustus 2018. Datum nog nader te bepalen. Er wordt per dag 3-6 uur gewandeld, afhankelijk van de weersgesteldheid, met een hoogteverschil van 150 tot 600 meter. Bij bijna alle wandelingen wordt er regelmatig door Wiesen gewandeld. Tijdens de wandelingen vertelt Hans het nodige over bloemen en bomen, vooral de relatie tussen bodem, gesteente en de daarop voorkomende planten. In een dergelijk week verzorgt Hans ook een avondpresentatie.

Wat kost zon reis?
De prijzen zijn per persoon bij verblijf in een tweepersoonskamer gedurende een zevendaagse reis: 6 x 62 = 372, dit is inclusief volpension met in de avond een viergangen diner (geen keuze), vegetarisch, indien gewenst om de andere dag vlees. Daarnaast komen er kosten bij van de bus ter plaatse. Iedere dag wordt er gewandeld in een ander gebied.

Deze presentatie is bedoeld voor diegene, die het interessant vinden om meer over dit gebied te weten te komen en daaruit voortvloeiend wellicht met Hans een aantal dagen op excursie willen.

 
 

 

 

IVN Geysteren Venray